dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Sorøs borgmester beskyldes for magtfuldkommenhed

KORT NYT12. MAR 2024 14.23

SORØ: Borgmester Gert Jørgensen (K) får nu kritik fra flere sider i byrådet. Det skriver B.T. Kritikken breder sig i forlængelse af et kontroversielt forløb om det udfordrede forsyningsselskab Sorø Forsyning og et valg af partikammeraten Mogens Schwensen til formand, uden at det samlede økonomiudvalg var blevet indkaldt til generalforsamling. 

Det skete, efter at forsyningsselskabets direktør var blevet fyret, hvorefter formanden for bestyrelsen, byrådsmedlem Susanne Borggaard (NB), trak sig. Ankestyrelsen har siden bedt om en redegørelse fra kommunen om forløbet. 

Nu kommer såvel Venstre som SF på banen med kritik af borgmesteren. "Det har været et meget lukket forløb, og jeg mener, at økonomiudvalget skulle have været involveret", siger V-gruppeformand Jakob Spliid. "Det viser, at borgmesteren har siddet så lang tid, at han er blevet magtfuldkommen," siger SF’s Linda Nielsen.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.