DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Stevns vælger entreprenør til besøgscenter

KORT NYT23. MAR 2021 9.20

STEVNS: Først valgte Praksis Arkitekter konkurrencen om at tegne det kommende besøgscenter for verdensarven, Stevns Klint Besøgscenter i Boesdal Kalkbrud, og nu er der også sat navn på den praktiske udfører. C. C. Brun Entreprise A/S har vundet licitationen

- Siden vi valgte Praksis Arkitekter som tegnestue har vi gennemført et omfattende projekteringsarbejde, hvor skitserne fra arkitektkonkurrencen har skullet omsættes til virkelighed. Det har medført en stribe ændringer både ude og inde for at få økonomi, udstilling og praktiske forhold til at gå op i en højere enhed, siger borgmester og formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Anette Mortensen (V).

Besøgscentret placeres nedgravet i den nordøstlige ende af Boesdal Kalkbrud. Stevns Klint blev optaget som Unesco Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 pct. af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne. Opførelsen af besøgscentret er blandt andet gjort mulig via en donation på 80 mio. kr. fra A.P. Møller-fonden, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

ibs