DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Stort naturprojekt stødt på grund: Jorden solgt for næsen af Kerteminde

Med statspenge i ryggen ville Kerteminde lave unikt vådområde. Men nu har Lindø, som er ejet af Odense Kommune, købt jorden.
14. APR 2021 9.55

KERTEMINDE: I januar kunne Kerteminde Kommune glæde sig over, at staten havde bevilget 11 mio. kr. til et 60 hektar stort vådområde ved Dræby Fed ud til Odense Fjord. Det skulle både mindske udledningen af kvælstof til fjorden og gavne fuglelivet i fjorden, fremgår det af en dagsorden fra januar.

Projektet havde været flere år undervejs, og der havde været forhandlinger med lodsejerne, så der efter kommunens vurdering stort set kun manglede de sidste underskrifter, efter at finansieringen fra staten var på plads.

Men siden er der dukket et uventet problem op: Lindø Port of Odense har nemlig købt jorden for næsen af kommunen, skriver Fyens Stiftstidende. Det bekræfter en af lodsejerne, Hans Luunbjerg, som i øvrigt selv er tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem for Venstre.

Købet er kommet bag på borgmester Kasper Olesen (S), som for nylig har siddet til møde med folk fra Lindø om kommuneplanen, uden at de har nævnt området, fortæller han til avisen. Han er nu gået i dialog med Lindø og "regner med, at vi kan finde en god løsning", siger han. Avisen har gennem nogle dage forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lindøs direktør Karsten Aa.

Ejet af Odense Kommune

Det tidligere skibsværft Lindøværftet blev nedlagt i 2009 og omdannet til en industripark, som i 2014 blev solgt til Odense Havn, som var ejet af Odense Kommune.

I 2017 fusionerede Odense Havn og Lindø Industripark under navnet Lindø Port of Odense og blev et aktieselskab. Ifølge cvr-registret er aktierne 100 pct. ejet af Odense Kommune. Bestyrelsesformand er adm. direktør i Hofor Lars Therkildsen, mens Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er næstformand, og rådmand Christoffer Lilleholt (V) også sidder i bestyrelsen.

Lindø Port of Odense har i flere år haft vokseværk og har planer om yderligere udvidelser for at få andel i de arbejdspladser, der ventes at være på vej i blandt andet vindmølleindustrien.