KØBENHAVN: Det kan være en udfordring at komme omkring, hvis man bor uden for de store byer og ikke har en bil. Derfor valgte regeringen sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste år at etablere en ny pulje med penge til projekter, der skal styrke den kollektive trafik i de tyndtbefolkede områder.
Og nu er den første bunke med ansøgninger havnet i Trafikstyrelsen, hvorfra det årlige beløb på 57 millioner kroner frem til 2017 skal uddeles, skriver Jyllands-Posten.
I alt er der indløbet ansøgninger om i alt 66 millioner kroner til 24 projekter. Blandt ansøgerne er Flexdanmark, som koordinerer flextrafikken for de regionale trafikselskaber. Her oplever man, at flextrafikken, som tilbydes til borgere, der bor langt fra regelmæssig, kollektiv trafik, er for dårligt integreret.
- Hvis du bor i et tyndt befolket område, er du ofte bedst hjulpet med at have en bil. Bussen kører måske en eller to gange om dagen, og hvis du bestiller flextrafik for at komme til en bus eller et tog, der går oftere, så betaler du to gange, og hvis du er rigtig uheldig, så ankommer du tre kvarter før afgang, konstaterer Kim Snejbjerg Jensen, administrerende direktør for Flexdanmark.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.