dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
I december begyndte giftige jordmasser ved jordrensningsvirksomheden Nordic Waste syd for Randers at skride. Randers Kommune måtte sætte ind for at stoppe skredet. Her stiller kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt op til interview om miljøkatastrofen.
Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

30 ud af 31 for at få undersøgt egen rolle i jordskredsforløbet

Stort politisk flertal i Randers vedtager uvildig undersøgelse om Nordic Waste.
27. FEB 2024 13.00

RANDERS: Randers Byråd har vedtaget en dybdegående undersøgelse, der skal klarlægge, om der er blevet handlet kritisabelt i sagen om Nordic Waste, oplyser DR Nyheder.
      
Forslaget blev i første omgang stillet udenom borgmester Torben Hansen (S), men også han og de øvrige medlemmer af Socialdemokratiet stemte for. 

- Det handler om armslængde. Uvildighed er nøgleordet. Det har været vigtig for os i SF at sikre uvildighed, og at undersøgelsen er så tilbundsgående som overhovedet muligt, så vi får vendt hver en sten i den her sag, siger Rosa Lykke Yde (SF), som havde været med til at stille forslaget.

Ifølge Randers Amtsavis argumenterede Daniel Madié (K) med, at "det er meget vigtigt at få lavet den undersøgelse, fordi det er måden at få frikendt Randers Kommune på. Det er vores største og bedste mulighed for at sikre, at regningen for oprydningen efter jordskreddet ikke havner hos Randers-borgerne, men hos kapitalejerne i Nordic Waste eller hos staten."

Jens Peter Hansen (løsgænger) , som er blevet smidt ud af Venstre tidligere på måneden, var den eneste, der stemte imod og sagde, at han "går voldsomt meget ind for en uvildig undersøgelse, men vi har kun brug for én - og miljøministeren har varslet, at der vil blive lavet en tilbundsgående undersøgelse. Derfor skal vi rette henvendelse til ministeren og bede om at få kommissoriet at se, så vi kan få vores mangler spillet ind."

ka

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/30-ud-af-31-for-at-faa-undersoegt-egen-rolle-i-jordskredsforloebet

GDPR