AARHUS: Aarhus ønsker at reducere CO2-udledningen fra en væsentlig del af de kommunale bygninger ved at gennemføre energirenoveringer – herunder opsætning af solceller – for i alt 456 mio. kr.
Partierne bag budgetforliget blev her til morgen enige om at sætte gang i en grundig screening af kommunens bygninger med henblik på at gennemføre energirenoveringer.
Et foreløbigt overslag viser, at kommunen ikke kun opnår at nedbringe sin CO2-udledning som virksomhed med 13 pct. Man forventer samtidig, at udgifterne til energirenoveringer vil kunne tjene sig selv hjem – og mere til. I alt forventes det, at kommunen vil kunne spare op mod 40 mio. kr. årligt i 15 år på investeringerne.
- Jeg er meget tilfreds med, at forligspartierne i Aarhus nu sætter skub i en investering, der vil gavne kommunen og dens borgere på flere områder. Ud over effekten på CO2-udledning og den økonomiske gevinst, vil man også opnå et bedre indeklima i bygningerne, og arbejdet med energirenoveringerne vil sætte gang i flere arbejdspladser. Så det er bare et arbejde, vi glæder os til at sætte i gang, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).
Investeringen på 456 mio. kr. skal foretages over de kommende fem år.
Energirenovering omfatter bl.a.:
Isolering af klimaskærm, rør m.v.
Udskiftning af vinduer
Optimering af el- og varmeinstallationer
Optimering af ventilationsanlæg
Solcelleanlæg
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.