dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Claus Bonnerup, Ritzau Foto

Anarki i fritidshusområde: 100 lovovertrædelser ryster kommune

I beskyttet naturområde har en række fritidshusejere bygget huse større og lavet pontonbroer uden tilladelse

ESBJERG: 32 ud af 53 fritidshuse er større end de tilladte 40 kvadratmeter, 47 pontonbroer er bygget uden tilladelse og 21 bygninger er opført ulovligt. Det er bare nogle af de ulovligheder, som Esbjerg Kommune har dokumenteret blandt fritidshusene på Kanalstien ved Kammerslusen vest for Ribe. Det skriver DR Syd i dag.

Området er et beskyttet naturområde, og derfor er der skrappe regler for, hvad der må bygges.

Overtrædelserne er langt over stregen, og beboerne har ikke haft respekt for naturområdet, mener Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik- og Byggeudvalget i kommunen.

- Der er nogle meget store forseelser, og det har vi rent ud sagt været rystede over. For eksempel er der blevet hamret jernplader ned i jorden ved åbrinken, og det må man altså ikke i et beskyttet naturområde. Det kan vi som kommune overhovedet ikke tolerere, siger han til DR Syd.

Problemet er vokset
Esbjerg Kommune blev informeret om overtrædelserne i 2012 efter en række anonyme anmeldelser. Anders Kronborg mener, at det er et problem, der har fået lov til at vokse sig større og større.

Men formanden for Kanalstiens Lejerforening, Kjeld Andreasen, kalder overtrædelserne for ren og skær uvidenhed.

- Det er ikke alle her, der har været opmærksomme på, at det er et naturbeskyttet område. Folk har tænkt, at de gerne ville sikre deres huse, så de ikke røg i åen. Derfor har man sat jernplader ned i åbrinken, siger han til DR Syd.

Han understreger dog, at beboerne har lært af lektien.

Mulig nedrivning og fjernelse
Lovene, som beboerne har overtrådt, indbefatter Naturbeskyttelsesloven, Vandløbsloven, Miljømålsloven, Lov om vandforvaltning, Planloven, Byggeloven foruden de bebyggelsesregulerende bestemmelser.

I dag skal politikerne i Teknik- og Byggeudvalget diskutere sagen. Esbjerg Kommune vurderer, at en ny lokalplan kan lovliggøre flere af de mindre forseelser, men 15 sager er så alvorlige, at de kun kan løses ved nedrivning eller fjernelse af det ulovlige byggeri.

- Vi tager sagen meget seriøst og vil sørge for, at der i fremtiden er fuldstændigt klare retningslinjer for bebyggelser i et område som Kammerslusen, for det nytter ikke noget, at der er borgere, der tror, at det er i orden, siger Anders Kronborg.

Formand for lejerforeningen Kjeld Andreasen ser da også frem til en afklaring på sagen:

- Det har efterhånden stået på i nogle år, og jeg håber på, at vi kan lave en aftale, så vi kan trække en streg i sandet, siger han.

sl

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/anarki-i-fritidshusomrade-100-lovovertraedelser-ryster-kommune

GDPR