Regionerne har kortlagt tre fjerdedele af de 45.000 grunde, som de i 2012 skønnede der skulle kortlægges for forurening, oplyser Danske Regioner. Kortlægningen er en afgørende forudsætning for, at regionerne kan sætte målrettet ind over for jordforureningen og dermed sikre det danske grundvand. Desuden er kortlægningen afgørende for, at man ikke spreder forureningen ved uforvarende at flytte forurenet jord til et sted, der ikke er forurenet.
Borgernes bevidsthed om jordforurening er steget markant. Således er antallet af henvendelser om jordforurening steget fra godt 93.000 årlige henvendelser i 2008 til op imod 193.000 i de seneste år. Det svarer til over 500 henvendelser hver eneste dag.
Tidligere blev lidt under halvdelen af henvendelserne besvaret elektronisk via regionernes hjemmesider, mens det nu er godt 82 procent af alle henvendelser, der besvares elektronisk. Derved kan borgerne på alle tider af døgnet, året rundt, få svar på, hvor jorden er forurenet.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.