
Overblik over et komplekst skadested, målinger ved uheld med farlige stoffer eller kortlægning af store internationale katastrofeområder. Anvendelsesmulighederne er mange, når man taler om droner inden for redningsberedskabet, lyder det fra Beredskabsstyrelsen, der igennem længere tid har fulgt udviklingen på området og nu er klar med en plan. Dronerne skal efter planen sættes ind ved større hændelser herhjemme såvel som på internationale missioner, herunder evt. i det arktiske område.
- Beredskabsstyrelsen skal også på dette område kunne assistere de øvrige beredskabsaktører under store og komplekse hændelser, og derfor har vi valgt at gå efter nogle af de robuste og hårdføre dronemodeller, der kan anvendes under vanskelige vind- og vejrforhold både herhjemme og i udlandet, siger sektionschef i Beredskabsstyrelsens nationale beredskab, Brian M. Wesselhoff.
Dronerne kan bl.a. anvendes til at skabe et overblik ved større ulykker og katastrofer, der kan virke kaotiske set fra jorden, f.eks. oversvømmelser og store naturbrande i Danmark eller katastroferamte områder i udlandet. En type drone vil desuden også kunne transportere let måleudstyr, der kan benyttes ved eksempelvis kemikalieudslip.
Dronerne forventes at være klar til at blive taget i brug til efteråret.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.