dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Tre borgmestre og en Teknik og Miljørådmand underskrev i dag samarbejdsaftalen.

Fire østjyske kommuner i brand-alliance

Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø går nu i samarbejde om et fælles redningsberedskab
15. DEC 2014 15.40

Borgmestrene og Teknik og Miljørådmand fra Aarhus underskrev i dag på Brandstationen i Skanderborg en formel hensigtserklæring om samarbejdet, der skal munde ud i et fælles selskab. Målet er, at der fra 1. januar 2016 er etableret en fælles velfungerende beredskabsenhed, hvor der samarbejdes på tværs af kommunegrænserne.

Når Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner går sammen i et fælles selskab, sker det i høj grad for at skabe et nyt, moderne beredskab, som kan klare fremtidens udfordringer, forklarer kommunaldirektør Lisbeth Binderup, Skanderborg Kommune. Lisbeth Binderup får som formand for styregruppen det overordnede ansvar for processen med at etablere det nye østjyske beredskab.

Ingen brandstationer nedlægges
Selv om beslutningen om at skære de nuværende 88 beredskabskredse ned fra 88 til 20 større enheder også sker for at spare penge, er der ingen aktuelle planer om at nedlæggelse af brandstationer i det nye østjyske samarbejde. Det fælleskommunale selskab bag det nye beredskab i Østjylland bliver et såkaldt paragraf 60-selskab, der skal have en administrativ og operativ ledelse samt en professionel og handlekraftig bestyrelse.

I forbindelse med indgåelsen af det nye beredskabssamarbejde understreger borgmestrene i de fire kommuner vigtigheden af, at aktive borgere og virksomheder fortsat er motiverede til at fortsætte eller bliver rekrutteret som deltids- og frivillige brandmænd. De fire borgmestre åbner samtidig en dør for, at flere kommuner kommer med i samarbejdet om et fælles redningsberedskab

Ny teknologi skal forbedre arbejdet
- Fremtidens udfordringer kan blandt andet være at udnytte den teknologiske udvikling til at skabe en mere effektiv brandbekæmpelse og forbedre arbejdsmiljøet for brandmændene. Det er ofte dyrt, men en større enhed med mere volumen kan gøre det nemmere at indføre ny teknologi, siger Lisbeth Binderup.

Desuden vil der i byerne i fremtiden blive bygget stadig større og mere komplekse bygninger, som kræver en langt mere kompleks brandbekæmpelse. Samtidig kommer den øgede digitalisering til at spille en mere og mere vigtig rolle i det forebyggende arbejde omkring det brandtekniske i byggesagsbehandlinger.

 

kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/fire-oestjyske-kommuner-i-brand-alliance

GDPR