
- Jeg er superglad for, at det lykkedes, så alle mennesker, der bor i almen bolig nu, også får chancen for at komme med på solcelle-bølgen. Sådan lød ordene fra daværende energiminister, Martin Lidegaard (R), i foråret 2013, da der blev vedtaget en lov, der også gav almene boligafdelinger mulighed for at lade egne solcelleanlæg levere strøm til beboernes privatforbrug og ikke kun til afdelingens strøm på fællesarealer.
Der er dog siden slet ikke blevet bygget solcelleanlæg i det omfang, der ellers er vilje til i de almene boligafdelinger. Det skriver fagbladet Boligen.
Boligorganisationen KAB har 12 projekter liggende i pipelinen, som de ikke kan komme i gang med på grund af rege-barrierer. Især reglen om, at almene boligafdelinger, der ikke selv ejer deres elforsyningsnet, og som har flere opgange og blokke, ikke må bygge et samlet fælles solcellenet, er en økonomisk barriere. Reglen betyder, at anlæggene skal deles op i forskellige enheder, som skal have selvstændig økonomi. Udover mere administrativt besvær medfører denne regel også praktiske problemer.
Utilfredshed med loven
Problemet er ikke af nyere dato. Og politikere repræsenterende en meget bred enighed er da heller ikke tilfredse med, at forholdene endnu ikke er blevet bragt i overensstemmelse med det, der var intensionerne med den lov, der blev vedtaget i 2013.
Der har vel ikke, siden loven blev vedtaget, været et møde i Folketingets Udvalg for Klima, Energi og Bygninger, hvor sagen ikke har været oppe, siger Enhedslistens energipolitiske ordfører, Per Clausen, til Boligen.
- Og der er i udvalget bred enighed om, at problemet skal løses. Det sker bare ikke, fortsætter han.
Synspunktet deles også af de borgerlige medlemmer af udvalget. Det konservative folketingsmedlem Charlotte Dyremose vil nu stille paragraf 20-spørgsmål om, hvorfor forholdene ikke bliver bragt i orden til den radikale minister for klima, energi og bygninger, Rasmus Helveg Pedersen.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.