En ny statistik fra boligsiden Boliga viser, at der er blevet solgt 8 pct. flere huse i landets 16 yderkommuner end på samme tidspunkt sidste år, og kigger man fem år tilbage, hvor boligmarkedet var bundfrossent, er der tale om en stigning på 21 pct. Det er især i Struer, Langeland og Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget, oplyser Boliga.
Her er hussalget steget med henholdsvis 42, 28 og 20 pct. i forhold til 2014, ligesom indbyggerne i Ringkøbing Skjern, Norddjurs, Ærø Kommune og Bornholm Kommune har kunnet notere stigninger på over 10 pct. i hussalget.
Kigger man på de øvrige kommuneinddelinger, bykommuner, mellemkommuner og landkommuner, er hussalget steget med henholdsvis 16, 19 og 16 pct. i forhold til sidste år, og ingen kommune kommer i nærheden af Glostrup, hvor der er blevet langet 67 pct. flere villaer over disken sammenlignet med 2014.
Boligejerne i Sorø, Greve og Gribskov Kommune kan også glæde sig over store stigninger i salget, idet der alle tre steder er blevet solgt over 40 pct. flere huse end sidste år.
Kommuneinddelingen er baseret på det danske landdistriktsprogram, der opererer med fire hovedtyper: Yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.