GLADSAXE: Det går hurtigere end forventet med at nedbringe CO2 udledningen i Gladsaxe Kommune, som derfor har opjusteret målet om at nedbringe udledningen af CO2 fra 25 til 40 pct. i perioden 2007-2020
Målet om at reducere CO2 blev første gang sat i 2007 og er altså nu hævet til de 40 pct. Derfor var der forventninger til de seneste resultater, nu hvor ambitionsniveauet er hævet. Og de nye tal er god læsning, lyder det fra kommunen. På bare seks år er udledningen af CO2 faldet med 22 pct. Det er især erhvervslivet og det kommunale forbrug, der har gjort store indhug i udledningen af CO2.
- Det er kun på trafikområdet, at vi ikke har nedbragt udledningen. Den store udfordring er at finde alternativer til bilen, der er så attraktive, at folk i højere grad lader bilen stå. Vi skal have endnu flere til at cykle og benytte den kollektive trafik. Det skal den nye letbane langs Ring 3 og et tættere samarbejde med virksomhederne om deres transportvaner gerne være med til at ændre på, siger formanden for Miljøudvalget Tom Vang Knudsen (S).
Med i top fem
Gladsaxe er allerede i top fem over kommuner, hvor borgere oftest vælger cyklen, kun overgået af Frederiksberg, København, Tårnby og Odense. Men på trods af cykelkulturen i Gladsaxe er bilen altså fortsat folks foretrukne transportmiddel.
Årsagerne til den lavere udledning af CO2 er flere: Vedvarende energi - primært vind og sol - dækker en større og større del af el- og varmeforbruget. Udbygningen af miljøvenlig fjernvarme har stor betydning for udledningen af CO2 i Gladsaxe, og så skruer flere ned for varmen for at spare på olie og naturgas, som er steget i pris.
Den komunale indsats for at ændre energiadfærden har også fået borgere og erhvervslivet til at nedbringe elforbruget væsentligt. Det samme har den økonomiske krise. Der er dog stadig store muligheder i energirenovering af bygninger.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.