dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Foto: Colourbox

Grøn pulje går til viden og kommunale pilotprojekter

40 millioner kroner fra puljen til grøn omstilling og beskæftigelse går til et nyt videncenter for mineralske råstoffer og til grønne pilotprojekter i kommuner

I alt er der sat 430 millioner kroner af på Finansloven til grønne initiativer i perioden 2013 til 2016. Pengene fordeles på flere ministerier, og 40 millioner heraf er øremærket til Klima-, Energi- og Bygningsministeriets område, som nu bliver fordelt på fire områder: Arbejdet i det nye Videncenter for Mineralske Råstoffer og Materialer, udvikling af brintteknologi, udvikling af bygningsintegrerede solceller og endeligt partnerskaber om pilotprojekter for klimaindsatser i kommunerne. Det er en aftale indgået mellem regeringen og Enhedslisten.

- Med aftalen sætter vi yderligere skub i udviklingen af et mere grønt og ressourceeffektivt Danmark, og det glæder mig meget, at vi kan indgå i partnerskaber med kommuner om opgaven, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

Med aftalen afsættes der seks millioner i 2013 til etablering af partnerskaber med én til to kommuner, der går foran på klimaområdet.

Der er afsat to millioner i 2013 og 3,5 millioner årligt i 2014-2016 til Videncenter for Mineralske Råstoffer under GEUS, der bl.a. skal lave en sårbarhedsanalyse over Danmarks adgang til ressourcer i fremtiden. Sårbarhedsanalysen er den første af sin art i Danmark. Analysen bidrager til regeringens fokus på et mere ressourceeffektivt samfund og understøtter udvikling af en mere bæredygtig produktion samtidig med, at der skabes vækst og beskæftigelse.

Programmet for bygningsintegrerede solceller forlænges til 2016 med 16,5 millioner fordelt over tre år med 5,5 millioner årligt. Bygningsintegrerede solceller er solcelleanlæg, der er indbygget i tag eller facade, som giver bedre arkitektoniske løsninger end brug af traditionelle solcelleanlæg, som monteres på eksisterende tag og facader.

Særpuljen for brint under Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) øges med fem millioner i 2013. Brint kan få en betydelig rolle i fremtidens energisystem, da brint kan anvendes til at lagre energi fra fluktuerende energikilder som vind og sol, så den senere kan bruges til at balancere energisystemet og i brændselsceller til transportformål eller i anlæg, der producerer el og varme.

lcl

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/groen-pulje-gaar-til-viden-og-kommunale-pilotprojekter

GDPR