dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Havnen og universitet går i samarbejde om fremtidens solenergi

900 kvadratmeter solceller skal levere solenergi til Aalborg Havn
KORT NYT
5. SEP 2012 6.46

AALBORG: Aalborg havn får uden brug af fossile brændstoffer en årlig energiforsyning på omkring 110.000 kWh, og Aalborg Universitets forskere får adgang til etablering af sit første 'Real Life Laboratorium', skriver Transportmagasinet.

Det sker, når havnen i næste måned indvier et af Nordjyllands største solcelleanlæg på Langerak i Aalborg Øst. Det er havnen, der køber og etablerer anlægget og samarbejder med universitetet om opsamling og formidling af ny, konkret viden om energien fra solcelleanlæg.
Det er havnens driftsbygning, som lægger tag og facade til solcellerne. I alt er der tale om 260 m2 facade og 640 m2 tag.

Aalborg Universitets Institut for Energiteknik er medbestemmende om, hvilke typer solceller, der monteres. Panelerne på taget vender mod alle fire verdenshjørner, så effekten af det samlede lysindfald kan dokumenteres ved hjælp af det opsatte test- og måleudstyr. De enkelte solcelleflader forsynes med individuelle målere, og universitetet etablerer også en vejrstation til dokumentation af lysindfald, temperatur og nedbør.

bi

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/havnen-og-universitet-gaar-i-samarbejde-om-fremtidens-solenergi

GDPR