dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Klimavenlig asfalt anvendt på nyt stykke fynsk motorvej

KORT NYT7. JUL 2021 10.39

Der har været fokus på klimavenlige materialer på det 12 km lange stykke 6-sporet-motorvej mellem Odense V og Gribsvad, der åbner på fredag. Det meddeler Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

- Vi er stort set i mål - vi kan i hvert fald aflevere 12 km motorvej, hvor der er god plads og kørekomforten er god. Asfalten, som vi har lagt på motorvejen, er klimavenlig, så den er med til at reducere CO2 udledningen fra trafikken. Striberne er en ny type, der ses bedre i mørke og vådt føre. Så vi er stolte af at kunne aflevere projektet, inden mange danskere drager afsted på sommerferie, siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Udbygningen af denne del af Fynske Motorvej gik i gang i foråret 2019, og siden december 2020 har selve udbygningen stået færdig dog uden det sidste slidlag, som nu altså bliver lagt. Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat på etapen mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når denne udbygning er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V. 

amp