dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

København kortlægger stormflodsrisiko

Københavns Kommune offentliggør nye kort over bydele truet af oversvømmelser ved fremtidige stormfloder

KØBENHAVN: Sidste uges storme Dagmar og Egon gav på ny forhøjet vandstand i Københavns Inderhavn. Denne gang dog uden risiko for vand i kældre, på gader og stræder, da vandet holdt sig på 1 meter over normalen, mens skaderne på København først begynder, når vandet stiger til 1,4 meter over normalen.

Men havvandstigninger og hyppigere stormflod vil i fremtiden gøre Københavns kystområder sårbare for at vandet strømmer ind i byen. Nu er Københavns Kommune klar med nye kort, så københavnerne kan se, hvor sårbar deres bydel er over for fremtidige oversvømmelser.

- Klimaforandringerne er en realitet. Med de nye kort kan alle københavnere danne sig et overblik over, hvordan København bliver ramt  i forbindelse med fremtidige stormfloder, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Men lovgivningen på området er uklar og gør det svært for kommunerne at handle, mener han. Derfor opfordrer han miljøministeren til hurtigst muligt at revidere loven og skabe klarere regler for finansieringen af - og samarbejde om kystsikring.

Diger og dæmninger skal holde vandet ude
København vedtog allerede i 2011 en overordnet plan for kommunens arbejde med at tilpasse byen til det forandrede klima. Planen peger på, at inderhavnen bedst bliver beskyttet mod havvandsstigninger og stormflod med diger eller dæmninger mod Øresund i Nord og Køge Bugt i syd. De øvrige kyststrækninger skal beskyttes med nye diger.

På de nye kort er det muligt at se hvilke dele af København, der vil være udsatte ved en såkaldt 100-års-stormflod i henholdsvis 2010, 2060 og 2110.

Kortene viser, at store dele af Amager Øst og Indre By vil være i stor risiko for at blive ramt af oversvømmelser i 2060, mens flere bydele risikerer at blive ramt frem mod 2110.

Se kort over udsatte områder her

rp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/koebenhavn-kortlaegger-stormflodsrisiko

GDPR