
KØBENHAVN: I 2014 er København ikke bare Danmarks hovedstad. Byen er også blevet udnævnt til at være Europas grønne hovedstad, og under overskriften 'Sharing Copenhagen' er byen året igennem stedet, hvor hele Europa skal dele og udvikle bæredygtige løsninger.
I dag og i morgen bliver året skudt i gang med flere events rundt omkring i byen. I aften bliver der bl.a. sat spot på bæredygtige budskaber, når alle kan være med til at skrive grønne citater i levende lys på ni centrale pladser i Indre København. Lysene er bl.a. produceret af bivoks fra københavnske bybier.
- Titlen er en stor anerkendelse af København og alle de københavnere, organisationer og virksomheder, der hver dag gør en forskel for at gøre vores by lidt grønnere. Men vi skal ikke bare nøjes med at sømme et fint diplom op på en væg på rådhuset. Vi skal i fællesskab bruge titlen som løftestang for at finde nye løsninger på de udfordringer, vi står over for, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).
København har bl.a. fået prisen af EU-Kommissionen for sin indsats for at gøre byen grønnere med tiltag, der samtidig øger livskvaliteten i byen. Et verdenskendt eksempel på det er havnebadet på Islands Brygge, og her er der torsdag eftermiddag inviteret til vinterbaderfest for at fejre havnens rene vand. Prisen er også en anerkendelse af Københavns ambitiøse mål om at blive CO2-neutral i 2025, og onsdag indvier HOFOR og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell tre nye vindmøller på Prøvestenen, der skal bidrage til den grønne omstilling.
- Københavnerne tager hver dag cyklen, de sorterer deres affald og de bakker op om, at vi skal bruge vind og biomasse i stedet for kul på byens kraftværker. Derfor er København blevet udnævnt til EU's grønne hovedstad i 2014. Grøn omstilling giver københavnerne i højere livskvalitet, men de ambitiøse målsætninger og mange investeringer er også med til at skabe vækst og nye arbejdspladser ude på virksomhederne, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Som indehaver af prisen har København forpligtet sig til at være en rollemodel for resten af Europa, og med afsæt i, at fælles løsninger er afgørende for at løfte klimaudfordringerne, står kommunen bag året sammen med 75 partnere. Partnerne tæller alt fra små lokale initiativer som TagTomat og debatklubben 2200Tæsk til store virksomheder som Rambøll og Siemens.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.