dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Kommuner i kø for at bygge tæt på naturen

KORT NYT
11. JUN 2015 14.08

Turistprojekter skal få flere tyske turister til at lægge euro langs de sjællandske kyster og skaffe flere indtægter i vandkanten. På landsplan har 38 kystturismeprojekter søgt om at komme med i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme. I Region Sjælland er 11 projekter med i opløbet om at få dispensation til at lave alt fra træ-tophytter til et ferieland ved Nakskov Fjord. Det skriver DR Sjælland.

Alle har det formål at styrke turismen og skaffe indtægter til området. Og det er en del af løsningen for udkantsområderne, siger Flemming Damgaard Larsen fra Venstre, der mener, at planloven skal lempes endnu mere.
- Det skal være muligt at udnytte nedlagte landejendomme og andre ejendomme, som står og forfalder, til erhvervsmæssig brug. Således kan der skaffes arbejdspladser lokalt, siger Flemming Damgaard Larsen.

Socialdemokraternes folketingskandidat Kaare Dybvad støtter forsøgsordningen, men minder om, at planloven skal beskytte vores natur, så der ikke bygges for meget.
På landsplan har 38 kystturismeprojekter søgt om dispensation. Op til ti af dem bliver udvalgt af den nye regering inden årets udgang.

pv

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/kommuner-i-koe-for-at-bygge-taet-paa-naturen

GDPR