dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Kommuner straffes for solceller

Rundt omkring i Hillerød står 21 kommunale solcelleanlæg, men kommunen har nu opgivet at etablere flere af de miljørigtige anlæg
21. SEP 2014 13.31

HILLERØD: En ændring i Elforsyningsloven fra 2012 gør, at hvert enkelt solcelleanlæg på en kommunal bygning er en elproducerende virksomhed, som derfor skal udskilles i et selskab. Et administrativt mareridt, som gør, at der ikke længere er en økonomisk gevinst i solcellerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hvis man for eksempel sætter solceller på en skole, må skolen ikke bruge den el, der produceres. Den skal sælges til elnettet og købes tilbage igen - formentlig til en højere pris. Samtidig bliver kommunen beskattet af indtægten og modregnet i bloktilskudet. Derfor er der nu ikke flere solceller på vej op i Hillerød, hvor forvaltningen nu skal undersøge, om der alligevel gemmer sig en mulighed et sted.

Borgmester Dorte Meldgaard (K), undrer sig over, at det er nødvendigt.

- Man tænker, hvorfor er den her lovgivning blevet lavet? Hvem er det godt for, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Kommune er langt fra den eneste kommune, der er holdt op med at tænke i solceller.

- Der er flere, der har aflyst projekter. Det gælder også ved større byggeprojekter, hvor man har tænkt solceller ind for at leve op til en energiklasse, siger Birthe Rytter Hansen, chefkonsulent i Teknik og Miljø hos KL, hvor man nu stiller spørgsmål om, hvorfor kommunerne skal have andre økonomiske forudsætninger for opsætning af solceller end staten og regionerne, som ikke er omfattet af reglen.

- Kommunerne er fanget i et net af regler, der fortolkes og anvendes langt udover det sigte, de oprindeligt har haft. I KL tænker vi, at landspolitikerne skal finde en løsning som er rimelig også for kommunerne, siger Birthe Rytter Hansen.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/kommuner-straffes-for-solceller

GDPR