dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Kommuners klimakrav om græs på taget kan skabe problemer

Danske Anlægsentreprenører er kritiske over for, at 25 pct. af kommunerne i lokalplaner kræver græs på hustage
19. OKT 2012 11.00

KØBENHAVN: Næsten 25 pct. af kommunerne stiller klimakrav som fx faskiner og græs på taget i deres lokalplaner, viser en ny undersøgelse, som Dansk Byggeri har lavet. Brancheorganisationen Danske Anlægsentreprenører mener, det er en god ide at forebygge mod oversvømmelse, men kommunerne bør sikre sig, at kravene også holder vand.

Siden 1. juli 2012 har kommunerne haft mulighed for at integrere klimakrav til nybyggeri i deres lokalplaner for at forhindre oversvømmelse ved fx skybrud. Det er positivt, at kommunerne vil forhindre oversvømmelser, men kommunerne bør nøje overveje, hvilke krav de stiller.
- Græs på taget og faskiner kan fx ikke klare skybrud. Det virker som en aflastning af afløbssystemet ved normalregn, men ved større mængder vand på kort tid vil faskinen give op, og græsset vil stoppe med at absorbere vandet, siger Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører.

Han sætter spørgsmålstegn ved, om det er en god idé, at de næsten 25 pct. af landets kommuner stiller krav om, at boligejere, virksomheder og andre, der vil bygge i et bestemt område, skal investere i faskiner og/eller græs på taget.
- Hvis klimatiltag skal nytte, er der behov for at overveje konsekvenserne af de krav, som kommer fra kommunerne. Fx har Statens Byggeforskningsinstitut peget på, at det er en udfordring at undgå fugtproblemer i huse med grønne tage, så den slags krav i lokalplanerne skal vælges med omhu, siger han.


bi

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/kommuners-klimakrav-om-graes-paa-taget-kan-skabe-problemer

GDPR