dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Landmand vandt retssag mod Horsens Kommune

KORT NYT
12. FEB 2015 13.16

HORSENS: En jordhandel mellem landmand Stig Nyborg fra Lund og Horsens Kommune viste sig at blive en god forretning for sælgeren - så god at kommunen efter nogle år mente, at der var tale om 'bristede forudsætninger', skriver Horsens Folkeblad. Det mente Stig Nyborg ikke, så først byretten og siden landsretten måtte afgøre sagen.

Vinderen i anden runde er Stig Nyborg, som landsretten gav medhold, efter at kommunen vandt i byretten. Fire år tog det at nå afgørelsen, der kontant kommer til at udmønte sig i omkring 1,2 mio. kr., svarende til manglende indtægter på korn og mistet landbrugsstøtte i årene 2012, 2013 og 2014.

Tvisten udsprang af, at landmanden i 2008 solgte 34 hektar landbrugsjord til kommunen, som ville udstykke den, og indtil det skete, måtte sælger vederlagsfrit dyrke jorden. Men så kom finanskrisen på tværs, der blev ikke udstykket, og i 2012 mente kommunen, det måtte være nok med den gratis dyrkning, og forlangte leje af landmanden, både fremad- og bagudrettet. Men Stig Nyborg havde fat i den længste ende, og foruden erstatningen skal kommunen også betale både egne og modpartens sagsomkostninger.

mk

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/landmand-vandt-retssag-mod-horsens-kommune

GDPR