dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Hove Å, hvor den krydses af Thyborønvej nær Klinkby.

Lemvig pønser på alternativ randzone-løsning

Lemvig Kommune er i forvejen god til kommunikation, når det gælder om at administrere landbrugs-regler

LEMVIG: Et alternativt forslag til at løse spørgsmålet om udlægning af randzoner på markerne er på trapperne i Lemvig, hvor landboforeningen og kommunen overvejer at placere de samlet cirka 550 hektar randzoner i kommunen, hvor det har mest effekt for miljøet - og altså ikke nødvendigvis jævnt fordelt hos alle landmænd.

Forslaget nævnes i forbindelse med, at tilfredsheden med den kommunale behandling af landbruget har vist sig helt i top i Lemvig Kommune. I hvert fald ifølge en ny undersøgelse fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, der har spurgt landmænd over hele landet om fem konkrete forhold, hvor kommunen har indflydelse på landbrugets rammevilkår.

Uanset om det handler om randzoner, vandløbsvedligeholdelse, miljøgodkendelser, miljøtilsyn eller byggetilladelser, så ligger Lemvig Kommune blandt landets allerbedste.
Samlet giver det en andenplads i tilfredshedsundersøgelsen, hvor Lemvig kun overgås af den lille Læsø Kommune.

- Det er indstillingen hos både kommunen og landbruget, at der er en fælles interesse i at få tingene til at fungere. Jeg kan jo høre, at samarbejdet er anderledes i andre kommuner, så jeg vidste, at vi var godt med herude. Og at det er så er helt i top; det har jeg det rigtigt godt med, siger Bent Graversen, formand for Lemvigegnens Landboforening.

God kommunikation og service
Han peger på kvartalsmøder mellem kommunen og landboforeningen med fokus på nye udfordringer, fælles information til landmændene og en villighed fra kommunen til at tage på besøg på landbrugene som afgørende for det gode samarbejde.

- Det er egentligt ret enkelt et spørgsmål om god kommunikation og service, siger Bent Graversen.

Formand for Lemvig Kommunes teknik- og miljøudvalg, Jørgen Nørby (V), er også meget tilfreds med det gode samarbejde:
- Det bygger på, at der er dygtige folk på både landboforeningen og hos os, der hver især har tillid til, at man gør tingene ordentligt de respektive steder. Derfor var det for eksempel muligt for os i fællesskab at fjerne en kæmpepukkel af landbrugssager og lave et smidigt system for sagsbehandling.

Han understreger, at der ikke er tvivl om, at kommunen også har myndighedskasketten på, men ser gerne, at samarbejdet udvikles på andre områder. Ikke mindst hvor der er en fælles interesse i at gavne miljøet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/lemvig-poenser-paa-alternativ-randzone-loesning

GDPR