dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Luk dårligt oplyste byggesager og kom op på ranglisten

Sagsbehandlingstiden har været opgjort forkert, og med de rigtige tal er Egedal nu gået fra at være nummer 91 til nummer 19
8. JUL 2013 10.08

EGEDAL: Tre måneder. Så lang tid har det før taget at få en byggetilladelse til et nyt sommerhus eller tilbygning i Egedal kommune, ifølge Energistyrelsens statistik. Men sådan har det aldrig set ud i virkeligheden.

Ved at ændre måden at tælle sagsbehandlingsdagene, så det bedre afspejler virkeligheden, er Egedal nu gået fra at være nummer 91 på listen af kommuner og dermed en af de allerlangsomste, til i dag at være nummer 19. Sagsbehandlingen er, ifølge Energistyrelsen, gået fra i gennemsnit at tage 91 dage til at tage under den halve tid, nemlig 41 dage.

- Vi har i flere år haft et lidt uretfærdigt ry for at have en lang sagsbehandlingstid, siger leder af byggesagsafdelingen Jens Lemche, der forklarer, hvordan det hænger sammen:
- Vi kan kun behandle byggesagen, når ansøgeren har sendt os alle nødvendige oplysninger om byggeriet. Energistyrelsen tæller de dage med, hvor vi venter på fyldestgørende oplysninger - og det kan tage uger og måneder udover den reelle sagsbehandlingstid.

Se bagom tallene
I stedet for at have mange aktive byggesager liggende som ikke kan behandles, men som tæller i statistikken, bliver byggesagerne i stedet lukket, når byggelystne borgere og virksomheder ikke sender alle nødvendige oplysninger inden fire uger. Sagsbehandlerne åbner så en ny sag, hvis de modtager de manglende oplysninger.

Byggesagsafdelingen har oplevet en stigning i antallet af byggesager indenfor de seneste år. Det har betydet midlertidige ansættelser af sagsbehandlere i perioder, hvilket også har bragt sagsbehandlingstiden ned. Det er dog ved at lukke sager uden fyldestgørende oplysninger, der har været den primære årsag til forkortelsen af sagsbehandlingstiden.

- Vi ligger nu øverst på listen som en af de hurtigste i stedet for nederst som en af de langsomste kommuner. Og hvad kan man lære af det? Man skal altid tage ranglister med et gran salt og kigge bagom tallene, siger Jens Lemche.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/luk-daarligt-oplyste-byggesager-og-kom-op-paa-ranglisten

GDPR