dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Middelfart: Ejendomsudvikler får et halvt år til at lægge plan for Naturbyen
Tidligere illustration fra udviklingen af Naturbyens vision.
Foto: Effekt/Middelfart Kommune

Middelfart: Ejendomsudvikler får et halvt år til at lægge plan for Naturbyen

MIDDELFART: Naturbyen, der er et ambitiøst boligprojekt i Middelfart Kommune, kan om seks måneder komme nærmere en realisering. Kommunen har netop indgået en aftale med ejendomsudvikleren Balance Beat, som i løbet af det halve år skal udarbejde udviklingsplanen for Naturbyen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ambitionen med boligområdet er, at det i 2050 skal være verdens første CO2-neutrale bydel. 

- Vi får en helt unik kombination af klimavenlige boliger, ny skov og fællesskaber mellem mennesker, lyder det fra borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Med udviklingsaftalen fastlægges, hvor meget CO2 der maksimalt må udledes for boligerne, og at fællesarealerne skal udlægges som natur og udvikles i fællesskab med kommunen.

Når udviklingsplanen er klar, går kommunen i gang med at udarbejde en lokalplan for området. Udviklingsaftalen sikrer Balance Beat en forkøbsret, som betyder, at selskabet har mulighed for at matche det højeste bud på Naturbyen, når projektet bliver sendt i udbud.

Naturbyen har været undervejs i længere tid som et samarbejde mellem Middelfart Kommune og arkitektfirmaet Effekt og var i 2021 udstillet på den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig.

Naturbyen

  • Naturbyens areal er på cirka 10 hektar, og der kommer i omegnen af 300 boliger.
  • De enkelte boliger må i gennemsnit maksimalt udlede fire kilo CO2-ækvivalenter (emissioner) per kvm per år, mens best-practices på området i dag er på cirka 5,8 kilo CO2-ækvivalenter per kvm per år.
  • Minimum 50 procent af arealet, der ikke er befæstet eller bebygget, skal udlægges til naturarealer, og der kommer mellem fire og fem hektar skov. Det tilstræbes, at der etableres vedvarende energikilder indenfor projektområdet.

dotn

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.