
KØBENHAVN: Det er bl.a. store tunneler, kanaler og grønne grøfter, der skal være med til at sikre byen. De voldsomme vandmængder, som tidligere er oplevet ved skybrud, skal primært ledes væk via overfladen, hvor det er muligt, for det er billigst.
Det koster 3,8 mia. for Københavns Kommune at investere i at sikre byen mod oversvømmelser fra skybrud i de næste 100 år.
Planen er ifølge teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), blandt de mest ambitiøse i verden.
- Det er ikke rimeligt, at københavnere, butiksejere og kommunen skal stå med en milliardregning efter et skybrud. Derfor siger vi, at København i fremtiden kun må oversvømmes hvert 100. år, siger hun i en pressemeddelelse.
Planen skal gennemføres over 20 år, og vil ifølge Københavns Kommune skabe over 400 nye job. For at planen kan realiseres, kræves ændringer i lovgivningen omkring betalingsreglerne for spildevand samt planloven.
Selvom klimatilpasningsprojekter fremover må finansieres via takstmidler, må forsyningsselskaberne fx kun finansiere projekter, der direkte handler om spildevandshåndtering.
Dermed er det vanskeligt at omdanne nuværende veje til vandveje med takstmidler til trods for, at den voldsomme regn ellers ville ende i kloaknettet og belaste spildevandshåndteringen.
Københavns Kommune forventer, at Folketinget vedtager lovændinger i efteråret 2012 og foråret 2013.
tsp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.