
Økonomi og Indenrigsminister Morten Østergaard (R) vil om nødvendigt justere loven, så kommuner får mulighd for at fritage grundejerne fra at betale grundskyld for den del af grunden, som er skyllet væk.
Det udtaler ministeren i forlængelse af, at to sommerhuse i Hjørring Kommune allerede er styrtet i havet, mens fem andre er på vej til at styrte i havet. Alligevel skal ejerne af sommerhusene fortsat betale grundskyld - med udsigt til at kunne slippe uden om skatten så sent som i 2016 - for den grund, der altså nu er skyllet i havet.
Det skyldes, at ejendomsskatteloven er skruet sammen sådan, at kommunerne ikke kan fritage grundejerne fra at betale grundskyld, før SKAT har vurderet ejendommen på ny. Og efter SKAT har vurderet grunden, må kommunen vente et helt år, før de kan lægge den nye vurdering til grund. Det betyder f.eks., at de grunde, som skyllede væk under stormen i januar, skal betale grundskyld til og med 2016 - med mindre loven ændres.
- Det virker helt absurd, at nogle borgere skal betale grundskyld i op til to år, efter deres grund er skyllet væk. Kommunerne har allerede i dag hjemmel til at fritage grundejere fra grundskyld, hvis de f.eks. har en skov, som er brændt. Vi må kunne lave en lignende mulighed for borgere, hvis grund er styrtet i havet, for det er åbenlyst urimeligt, at de skal beskattes af en grund, som ikke længere findes, siger Morten Østergaard.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.