
I marts sagde chefprojektleder i Naturstyrelsen Mikael Kirkebæk til dk-teknik, at 'staten bedst varetager udrulningen af naturprojekter på de kulstofrige jorde', da 'indsatsen er relativt lille og skal håndteres relativt hurtigt'. En argumentation som man i KL var yderst utilfreds med, blandt andet fordi der er tale om projekter indenfor det kommunale ansvarsområde.
Kritikken fra KL fremgår tydeligt af organisationens høringssvar, som da netop også er årsagen til, at Styrelsen nu alligevel har valgt at sluse kommunerne ind i projektet.
- Efter vi modtog KL's høringssvar, besluttede vi, at kommunerne også skulle have mulighed for at søge. Det er en mindre ordning på 165 mio. kr., som skal være gennemført i 2017, og det blev fra starten set som mest rationelt, at det var en lille, fokuseret indsats med kun én aktør, siger kontorchef Henrik Kundby til dk-teknik.
Det trecifrede millionbeløb blev afsat i et vækstforlig i Folketinget sidste år til naturprojekter på kulstofrige lavbundsarealer. Formålet med pengene er at udtage landbrugsjord på lavtliggende jorde, så arealerne i stedet kan blive til ny natur, mindske CO2-udledningen fra markerne og tilbageholde kvælstof og fosfor.
Abonnenter på dk-teknik kan læse hele artiklen her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.