dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Shell i Fredericia. Foto: Kirkholt Photo, Polfoto.

Olieforurening i Fredericia får politisk følgegruppe

Teknisk samarbejde mellem region, kommune og Miljøstyrelse suppleres med en politisk følgegruppe. Shell går frivilligt ind i sagen
9. DEC 2014 9.33

FREDERICIA: Region Syddanmark har taget initiativ til at oprette en politisk følgegruppe i sagen om olieforurening fra Shells terminal i Fredericia som supplement til det samarbejde, der på teknisk plan har fundet sted mellem regionen, kommunen og Miljøstyrelsen.

- Både Region Syddanmark og Fredericia Kommune er selvfølgelig meget interesseret i, at forureningen ved havneterminalen og Østerstrand fjernes på den bedst mulige måde. Derfor er det naturligt, at myndighederne nu formelt etablerer en politisk følgegruppe, så vi så tæt som muligt kan følge, hvordan det går med opsamlingen af olien, siger Jørn Lehmann Petersen (S), der i sin egenskab af formand for Region Syddanmarks udvalg for miljø, jordforurening og råstoffer er initiativtager til følgegruppen.

Forureningen antages at stamme tilbage fra 1985, hvor der blev konstateret en massiv olieforurening og udsivning til Østerstrand i Fredericia og videre ud i Lillebælt. Dengang foretog Shell en oprensning.

Shell går frivilligt ind i sagen
Miljøstyrelsen, der er myndighed for Shell-raffinaderiet og havneterminalen, har vurderet, at Shell ikke kan påbydes at fjerne forureningen. Det glæder dog formanden for Miljø- og Energiudvalget i Fredericia Kommune, Christian Bro (S), at Shell har valgt at gå ind i sagen på frivillig basis.

Ifølge Karsten Baisgaard, der er områdechef i Region Syddanmarks afdeling for miljø og råstoffer, har regionens embedsmænd haft kendskab til forureningen, og sammen med Fredericia Kommune fulgt de bestræbelser, Shell har gjort for at stoppe udsivningen. Det skriver Fredericia Dagblad. Han fastslår desuden, at skønt usivningen er uacceptabel, er der ikke tale om en national katastrofe på højde med hverken Grindstedværkets deponier i Kærgaard Plantage eller Cheminovas forurening ved Harboøre Tange.

I løbet af december tændes der for det anlæg, der er etableret til opsamling af den udsivende olie, oplyser Region Syddanmark på sin hjemmeside. Opsamlingen forventes at tage tre år.

mk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/olieforurening-i-fredericia-faar-politisk-foelgegruppe

GDPR