
LYNGBY-TAARBÆK: Efter et års intensivt samarbejde, indgår DTUs ledelse og Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse nu en aftale om boliger til studerende og forskere i Vidensbyen frem mod 2017. Kommunen oplyser, at de har sat to meget ambitiøse mål:
- Der skal bygges 1.200 kollegieboliger i Kgs. Lyngby.
- Der skal skaffes boliger til 300 forskere og studerende i den eksisterende boligmasse i Kgs. Lyngby.
Baggrunden er, at der hver dag kommer 10-12.000 studerende til Lyngby. Men når undervisningen er slut, forlader de fleste den nordsjællandske universitetsby igen, fordi Lyngby har alt for få kollegier og små lejligheder, hvor de studerende kan bo på et SU-budget.
Derfor satte DTU og Lyngby-Taarbæk Kommune sig sammen for at finde løsninger på boligproblemet. Der mangler boliger i lokalområdet til mindst 1.000 studerende og 500 forskere. Udfordringen er både at finde boliger til danske og internationale studerende, forskere og ph.d'ere. Og behovet er stigende: I 2030 regner DTU med at være vokset fra 7.500 til 11.000 studerende, som også skal have et sted at bo.
- Vi sætter gang i en massiv vækst i Vidensbyen, som ingen havde troet muligt. Om fem år vil kommunen være vokset med 1.500 unge beboere. Kommunens mål er, at bygge et kollegium centralt i Kgs. Lyngby. Det giver en fantastisk synergi i forhold til den kommende letbane, der forbinder byen og DTU campus, og den nye bydel på Kanalvej, hvor 3-400 forskere og studerende flytter ind, siger borgmester Søren P. Rasmussen (V).
Det er en historisk aftale for en kommune med 53.000 borgere. Den kræver investeringer fra private, kommunen og fonde på en milliard kroner. Aftalen skal ses i sammenhæng med de store og markante indsatser omkring byen og erhvervslivet, der er på vej i Lyngby. Det giver investeringer i byen på omkring tre milliarder over fem år.
bi
Lyngby-Taarbæk Vidensby er et lokalt initiativ, som har til formål at skabe større sammenhæng mellem virksomheder, DTU, øvrige uddannelsesinstitutioner, boligsektoren og kommunen med det fælles mål, at gøre Lyngby til en førende universitets- og vidensby.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.