dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
En rød kasse til diverse farligt affald, en gul spand til batterier og et pap-rør til brugte lysstofrør. Mere fylder 'butikken' ikke for viceværten for farligt affald, fortæller biolog Tenna Storgaard fra Affaldskontoret.

Randers inddrager viceværter i affalds-indsats

Næsten 100 ejendomme har nu tilmeldt sig viceværtordningen for farligt affald. Ordningen afløste miljøbilen, der stoppede sin faste rutefart i december 2013
22. JUL 2014 7.52

RANDERS: Et af målene med Randers Kommunes affalds- og resurseplan er at få det farlige affald ud af dagrenovationen. Her er viceværtordningen et af midlerne. Ordningen går ud på, at tilmeldte ejendomme har en vicevært for det farlige affald - f.eks. en ejendomsfunktionær eller en engageret beboer

- Viceværten tager imod beboernes farlige affald inkl. småt elektronik og opbevarer det i et dertil egnet rum. Kommunen leverer det nødvendige materiel og henter også det farlige affald, når viceværten for farligt affald bestiller afhentning. Farligt affald og elektronik kan skade miljøet, hvis det ryger til forbrænding med det almindelige affald, og meget af det indeholder også resurser, som kan genanvendes, fortæller biolog Tenna Storgaard fra Randers Kommunes affaldskontor.

Viceværtordningen er tænkt til dem, der ikke kan få en miljøkasse - altså mest folk, der bor i etageboliger.

- Vi har igennem de senere år med stort held udbredt miljøkassen til husstande med egen skraldespand. De kan få tømt miljøkassen ved at stille den ud på låget af skraldespanden på skraldespandens tømmedag. Men det duer ikke, hvis man deler skraldespand med andre. Vi kan jo ikke have farligt affald til at stå ubevogtet på et fællesareal, forklarer Tenna Storgaard, der håber, at endnu flere beboere i lejlighedskomplekser vil tage initiativ til at tilmelde deres ejendomme til viceværtordningen.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/randers-inddrager-vicevaerter-i-affalds-indsats

GDPR