
De sidste par år har budt på oversvømmelser og vandskader flere steder i landet, og ude i kommunerne vil man derfor gerne investere i forebyggende tiltag. KL foreslår, at kommunerne skal kunne finansiere forebyggelsen ved at skrue op for vandregningen til borgerne, så den overstiger de faktiske omkostninger ved at levere vandet.
Men løsningen skal ikke findes ved at presse forbrugerne yderligere på pengepungen, mener De Konservatives politiske ordfører, Benedikte Kiær:
- Kommunerne har i årevis forsømt at få den del af infrastrukturen på plads og i stedet prioriteret at bruge skattekronerne på alle mulige andre ting. Nu må kommunerne gå i gang med at prioritere frem for bare at lade skatter og afgifter stige.
Villum Christensen, miljøordfører for Liberal Alliance, fremhæver, at man må tage højde for erhvervslivet, når midlerne til forebyggelse af oversvømmelser skal findes:
- Det er et problem, hvis man lader dem finansiere af forbrugerne og ikke skatteyderne, så længe der er en skævvridning, hvor en alt for stor del rammer de store vandforbrugende virksomheder.
Tiltrængt finansiering
Enhedslisten tager derimod godt imod KL's forslag. Miljøordfører Per Clausen fortæller, at hans parti vil presse på for at få ideen realiseret, og han glæder sig over udsigten til endelig at få gjort noget ved problemet:
- Nu har man jo haft krav om handlingsplaner og rådgivningsteams fra statens side, men man har jo reelt ikke haft nogen penge at gøre det for, fordi kommunerne har en svær økonomi, siger han og fortsætter:
- Kommunerne har et klart ønske om at sætte gang i mere aktivitet på anlægssiden, løse en meget stor og vigtig udfordring og skabe øget beskæftigelse. Det synes jeg helt klart vi skal bakke op om.
Skal forbrugerne betale mere for vandet, så kommunerne kan finansiere forebyggelse af oversvømmelser? Deltag i debatten på Agora
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.