dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Skat har bevidst syltet boligsager

Skat har nedprioriteret sager om ejendomsskat, da der var andre mere hastende opgaver, oplyser ministerium
24. MAJ 2015 9.04

Helt bevidst har direktionen i SKAT nedprioriteret klagesager fra boligejere, der har betalt for meget eller har udsigt til at betale for meget i ejendomsskat. Det skriver Politiken lørdag. Oplysningerne stammer fra en redegørelse fra Skatteministeriet til Folketingets Ombudsmand, som avisen har fået aktindsigt i.

Ministeriet forklarer Ombudsmanden, at ‘behandlingen af disse afgørelser har været nedprioriteret i perioder, idet det var nødvendigt at bruge ressourcerne på andre opgaver, der blev anset for mere hastende'.

Desuden har der ifølge ministeriet været tilført for få ressourcer til opgaven, hvilket har medført en ‘ophobning af sager'.

Grundværdier sat for højt
Konsekvensen har været, at omkring 200 grundejere i Brønshøj har betalt 10.000 kr. for meget i grundskyld om året.

I Hørsholm har SKAT undladt at sætte grundværdierne ned, selvom Vurderingsankenævn Nordsjælland i 24 afgørelser har afgjort, at SKAT har sat grundværdierne for højt. Efter ombudsmandens indgriben forventer SKAT, at 1150 grundejere i Hørsholm inden denne måneds udgang vil få nedsat deres grundværdier.

- Vi har nu opprioriteret arbejdet og beklaget, at der går for lang tid, fra sagerne kommer ind i den ene ende, til de bliver ekspederet i den anden, siger SKATs direktør, Jesper Rønnow Simonsen, til Politiken.

Sagens blev klemt mellem to ministre
Morten Østergaard (R) var skatteminister i marts sidste år, da han efter Politikens første omtale af sagen lovede at sikre, at SKAT selv tog sagerne op. I et svar til Folketingets Skatteudvalg i maj sidste år forsikrede han, at SKAT ville sætte grundværdierne ned i et område, når de var blevet underkendt.

Siden er han blevet afløst af Benny Engelbrecht (S). Kort derefter besluttede SKAT igen ifølge redegørelsen at nedprioritere arbejdet med at rette og nedsætte underkendte vurderinger.

Jesper Rønnow Simonsen forklarer, at beslutningen om at nedprioritere sagerne blev truffet i SKATs direktion.

Politiken har spurgt skatteminister Benny Engelbrecht, om han har været bekendt med, at SKAT bevidst valgte at nedprioritere sagerne. Ham bekendt hørte han først om det, da han læste redegørelsen til Ombudsmanden.

Ministre strides
Den nuværende skatteminister, Benny Engelbrecht (S), kommer derfor med noget af en stikpille til forgængeren Morten Østergaard (R), som i dag er økonomi- og indenrigsminister og politisk leder af De Radikale.

- Jeg kan konstatere, at der i dag er afsat flere ressourcer til løsning af denne opgave, end der var, da Morten Østergaard var minister, og at sagsbehandlingstiderne er blevet nedbragt, siger Benny Engelbrecht.

Morten Østergaard forstår ikke, hvorfor SKAT har nedprioriteret sagerne. Han mener ikke, at han kan klandres i sagen.

- Min holdning er i dag fuldstændig den samme, som dengang jeg var skatteminister. Som borger skal man kunne regne med en ordentlig og korrekt behandling hos myndighederne, skriver Morten Østergaard i en skriftlig udtalelse til Politiken.

Og Morten Østergaard kritiserer den forklaring, der er kommet fra SKAT om, sagerne er nedprioriteret, fordi der var andre opgaver, hvor det var nødvendigt at bruge flere ressourcer.

- Det gør en stor forskel for den enkelte boligejers økonomi og tryghed, om SKAT sætter sig ordentligt ind i sagerne og træffer korrekte afgørelser. Derfor mener jeg grundlæggende ikke, at man kan afveje SKATs ressourcer over for borgernes retssikkerhed, siger Morten Østergaard.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/skat-har-bevidst-syltet-boligsager

GDPR