
SLAGELSE / RANDERS: Flere kommuner er utilfredse med Forsyningssekretariatets afgørelse om, at i alt 71 kommuner har fået en ekstraregning for at have betalt for lidt i vejbidrag mellem 2007 og 2010. Randers og Slagelse har anlagt retssager mod Forsyningssekretariatet, og KL oplyser nu, at andre kommuner kan tilslutte sig en såkaldt suspensionserklæring - senest 13. marts.
Hvis Randers og Slagelse Kommune får fuldt ud medhold, vil Forsyningssekretariatet efter omstændighederne kunne være forpligtet til at omgøre sager for andre kommuner, medmindre den enkelte kommune har forholdt sig passivt.
KL støtter de to kommuner, og alle kommuner kan være med i sagsanlægget for 2007-2010 samt for 2011 uden selvstændigt at skulle anlægge retssag, har Kammeradvokaten nu givet tilsagn til.
Odsherred, der også har besluttet sig for at gå med i sagen om de høje kloakbidrag, skal eksempelvis betale 5,3 mio. kr. tilbage. Kommunen fik pålæg om at betale det maksimale bidrag, hvilket for 2007-10 var 5,3 mio. kr. mere end, hvad kommunen allerede havde betalt.
Borgmester Thomas Adelskov (S) har tidligere gjort rede for, hvordan han ikke finder det retfærdigt, fordi det spildevand, der er blevet udledt i forbindelse med en større kloakering af et sommerhusområde, er sivet ned i jorden gennem grusveje og altså ikke har været til besvær for spildevandsselskabet:
- Der er altså forskel på regnvand, der løber ud i grøften fra en grusvej i et sommerhusområde og så regnvand på H. C. Andersens Boulevard i København.
Kommunerne fastsætter selv størrelsen af det såkaldte vejbidrag, som de betaler til spildevandsselskaberne. Vejbidraget skal afspejle omkostningerne ved at aflede vand fra kommunens veje til kloakkerne, og kan udgøre mellem nul og otte pct. Som udgangspunkt siger reglerne, at en kommune skal betale op til 8 pct. af spildevandsselskabets anlægsomkostninger ved en given kloakering.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.