dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Slankning af EU kan hjælpe dansk nicheerhverv

Lovforslag, der skulle skabe fælles regler for håndtering af jordforurening i Europa, er på vej tilbage igen, og det kan gavne danske firmaer
9. OKT 2013 11.34

Når jordejere køber en ny grund, der kan risikere at være forurenet, så skal de have lavet en statusrapport efter en miniundersøgelse af grunden. Det er én af de nye regler, der ligger i et efterhånden ret støvet forslag til et nyt jordbundsdirektiv fra EU-Kommissionen. Nu, otte år efter at medlemslandene forgæves har forsøgt at blive enige om direktivet, overvejer EU's embedsmænd at droppe forslaget. Det sker som et led i en slankekur, der skal trimme EU for overflødig regulering, skriver EU Sjælland Nyt.

Et andet element i forslaget er et krav om, at regionerne, der i Danmark har myndighedsopgaven i forhold til jordforurening, skal have identificeret 60 pct. af Danmarks potentielt forurenede grunde inden for 15 år.

- På trods af de potentielt skærpede tidsfrister, så ville direktivet formentligt have begrænsede omkostninger i Danmark, hvor vi er langt fremme. Derimod ville det sikre, at andre europæiske lande får en lovgivning, der minder om den danske, siger Knud Andersen (V), der er regionsrådspolitiker i Hovedstaden og leder af Danske Regioners Europapolitiske panel.

Regionerne er blandt andet tilhænger af direktivet, fordi det ville kunne skabe danske arbejdspladser, give bedre konkurrenceforhold for danske virksomheder, og for en lille del af den danske nicheindustri ville det skabe øgede muligheder for eksport.

ka

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/slankning-af-eu-kan-hjaelpe-dansk-nicheerhverv

GDPR