
Skattekronerne skal bruges mest fornuftigt, når kommunerne bygger nyt. Derfor vælger nogle kommuner at bruge en stor entreprenør frem for flere mindre firmaer. Det skriver DR Midt & Vest.
Fra 2013 til 2014 blev der således færre fagentrepriser, hvor byggeopgaverne blev delt op til fordel for de mindre håndværkere. En analyse fra Mester Tidende viser et fald på 21 pct.
Det bekymrer tømrermester Bent Jensen fra Herning.
- Ved at handle direkte med de mindre håndværkere, sikrer man, at man får den lokale arbejdskraft, siger han til DR Midt & Vest.
Det handler om skattekroner
Ikast-Brande-borgmester Carsten Kissmeyer (V) forklarer brugen af totalentrepriser med hensynet til at bruge borgernes skattekroner bedst.
Kommunerne bør se udbudspolitikken som en slags erhvervspolitik for at sikre arbejde til de lokale håndværkere. Det mener arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.
- Vi oplever i stort omfang, at det er lokale håndværkere, som arbejder på byggeprojekterne, selv om det er en totalentreprenør, der har opgaven, siger Carsten Kissmeyer til DR Midt & Vest.
Tømrermester Bent Jensen arbejder gerne sammen med totalentreprenører, men så helst, at han og kollegerne i de andre små og mellemstore håndværksfirmaer selv kunne byde ind.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.