
Der er stor forskel på de danske kommuners ambitionsniveau, når det handler om klima. En ny undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at kun 72 pct. af kommunerne har en klimahandleplan, og at særligt kommunernes størrelse og ansvarsplacering har betydning for klimaindsatsen, oplyser Institut for Statskundskab.
- Det er et miljømæssigt problem, at 28 pct. af kommunerne ikke har nogen form for klimaplan, fortæller professor Jens Hoff, leder af CIDEA, Citizen Driven Environmental Action Project – eller Borgerinddragelse i den lokale miljøindsats.
Kommunernes mål for CO2-reduktion varierer fra 0,95 til 5,9 pct. om året.
Resultaterne er baseret på en stor spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommuner, hvor 72 af landets 98 kommuner har svaret på undersøgelsen.
- Undersøgelsen viser, at kommunens størrelse og placering af ansvar i organisationen en stor betydning. Generelt er store kommuner bedre til at lave klimahandlingsplaner, understreger professor Jens Hoff. Hvor hele 95 pct. af de store kommuner med over 60.000 indbyggere har en klimahandlingsplan, gælder det kun for 56 pct. af de små kommuner med under 40.000 indbyggere.
Blandt kommuner hvor ansvaret er entydigt placeret hos én ledende embedsmand/kvinde eller ét sted i organisationen, har 82 pct. af kommunerne en klimahandleplan. Dette gælder kun 50 pct. de kommuner, hvor ansvaret er fordelt på flere personer.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.