dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Svendborg binder bymidte og havn sammen med grøn trappe

Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue er vinderen af en international arkitektkonkurrence og vil blandt andet skabe et grønt trappeanlæg med trin og plateauer fra bakketop til havn

SVENDBORG: En enig dommerkomite har udpeget Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og deres underrådgivere, som vinder af den internationale projektkonkurrence om et byrumsforløb mellem Svendborg bymidte og havn. Partnerskabet bag projektet er Realdania og Svendborg Kommune.

Vinderforslaget lægger op til et grønt trappeanlæg udformet af trin og plateauer ned mod havnen. Det skal kunne anvendes til mange former for ophold, og i al sin enkelhed fungere som et aktivt byrum med plads til transit, ophold og bevægelse.

- Dommerkomiteen vurderer, at hele trappeanlægget viderebringer fortællingen om Svendborgs grønne bakke, og at de parklignende kvaliteter vil imødekomme borgernes behov for at mødes, se og blive set, slappe af og 'hænge ud'. Samtidig kan anlægget som en grøn amfiscene også bære små koncerter og forestillinger med Svendborg Sund som bagtæppe, siger Bruno Hansen (SF), udvalgsformand for Udvalget for Kultur og Planlægning og formand for dommerkomiteen.

Svendborgs midte ligger placeret på en bakke i kort afstand fra det nyere havneområde. I dag vender byen 'ryggen' mod vandet, fordi både trafik og landskab afskærer byen fra havnen. Et af hovedelementerne i konkurrenceopgaven var derfor at udtænke en ny forbindelse mellem bymidte og havn.

- Vi synes, forslaget giver et flot bud på et forløb gennem byen og ned til havnen. Samtidig tror vi, det bliver en fordel for byen, at en række veje og pladser, som i dag er præget trafik og parkering, fremover får rekreative funktioner. Forslaget er af en kvalitet, som vi forventer, at andre havnebyer kan bruge som inspiration til, hvordan by og havn kan bindes bedre sammen, siger projektleder, Karen Skou, Realdania.

Om projektet:
Projektet skal sikre, at bymidte og havn forbindes via nye fodgængerforbindelser, aktivitetsformer og trafikløsninger, der alle indbyder til ophold. Målet er et mere tilgængeligt og inviterende bymiljø, som forventes at gavne alle borgere, virksomheder og gæster.

En række trafikbelastede byrum omdannes til rekreative og dynamiske byrum, hvor fodgængeres og cyklisters færden prioriteres højest. Med den nye trappeforbindelse overvindes de barrierer, der er mellem by og havn, og der skabes et samlet forløb af byrum mellem Krøyers Have, Ramsherred, Torvet og havnen. Ved at binde byen sammen bliver havnens rekreative potentialer dermed udnyttet.

lcl

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/svendborg-binder-bymidte-og-havn-sammen-med-groen-trappe

GDPR