
SVENDBORG: Center for Ejendomme og Teknisk Service. Det er navnet på den nye enhed med omkring 310 medarbejdere i Svendborg Kommune, der netop er trukket i arbejdstøjet for at tage sig af alle de opgaver, der er forbundet med den kommunale ejendom i form af fx skoler, institutioner, vejarealer og administrationsbygninger.
- Vi har valgt at sætte fokus på vores kommunale ejendom ved at samle alle opgaver omkring den ét sted. Det giver os mulighed for at prioritere vores indsats og lægge den de steder, som trænger mest, fortæller borgmester Lars Erik Hornemann.
- Før lå opgaven fordelt på de enkelte direktørområder i kommunen, og der var ikke et samlet overblik. Men eftersom der er tale om en økonomisk værdi på omkring 3 mia. kroner, skal vi være meget bedre til at vedligeholde og videreudvikle, så den ikke mister i værdi.
- Samtidig giver det os også mulighed for at se nærmere på, om der er steder, hvor vi kan effektivisere. Måske lejer vi os dyrt ind nogle steder, mens vi står med tomme bygninger andre steder. Og måske er vi i besiddelse af ejendomme, som vi ikke længere har brug for og kan skille os af med. Det skal vi til at kigge nærmere på i centeret, fortsætter Lars Erik Hornemann og tilføjer, at det også bliver muligt at hente stordriftsfordele, da alle udbud inden for kommunens byggeri og anlæg fremover kommer til at ske fra samme sted.
Delt op i otte distrikter
En af præmisserne er at sikre, at der ikke bliver for langt mellem dem, som skal bruge den tekniske service, og dem, som leverer den tekniske service. Centeret er derfor delt op i otte distrikter i alt, så nærheden til brugerne sikres.
De 310 medarbejdere, hvoraf langt de fleste beskæftiger sig med opgaver inden for teknisk service og rengøring, tager sig også af opgaver inden for drift og vedligehold af de kommunale bygninger og arealer (herunder også vejarealer, grønne områder, idrætsanlæg og idrætshaller), ny-, om- og tilbygninger, energispareprojektet, almene og sociale lejemål, vejmyndighed, kantiner, betjente, beredskabet mm. Centeret skal også tage sig af befordring, hvor der i øjeblikket arbejdes på at skabe det fulde overblik og finde den rigtige organisering.
De administrative medarbejdere har alle til huse på Svendborgvej 135 i Vester Skerninge, mens resten er placeret decentralt på de enkelte institutioner og skoler, hvor de også var placeret før nytår. Der er i alt fire afdelinger i centeret, der administrativt hører til under økonomidirektør John Jensens område. Kjeld Bussborg Johansen er centerchef, mens de fire afdelingsledere er Allan Krogh Filtenborg, Jan Yttesborg, Jan Damgaard og Viben Kræmmer.
Centeret har en omsætning på ikke under 200 mio. kroner om året.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.