
Danmark er præget af fraflytning fra landdistriktskommuner og tilflytning til de større byer. Det efterlader en bygningsmasse, som er i overskud. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter (MBBL), Miljøstyrelsen og KL er gået sammen for at udvikle grøn nedrivning af bygningerne i landdistrikterne.
Projektet Grøn Nedrivning har haft fokus på både fordele, ulemper og metoder ved at lave en miljøvenlig og ressourcegenererende nedbrydning af de bygninger, som skal rives ned.De tre parter mener, at de mange tomme bygninger skal ses som en ressource. Fx kan nogle materialer genbruges i byggeriet eller forfines til unika møbler.
700 mio. på nedrivning og modernisering
- Danmark er i forandring, og projektet her viser kompleksiteten i at få omsat de ressourcer, vi har brugt gennem tiderne, til at blive til aktiver igen. De mange tomme bygninger er jo et meget synligt tegn på et ændret erhvervs- og bosætningsmønster. Det vil derfor være glædeligt, hvis huse, der ikke kan bruges til andre formål, kan ses som et aktiv. Men det kræver en fælles offentlig indsats med midler, koordinering og videndeling, siger formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg Jørn Pedersen (V).
- Vi bruger over de næste år samlet set cirka 700 mio. på nedrivning og
istandsættelse i vores landdistrikter. Derfor er det oplagt, at vi kigger
på, hvordan grøn nedrivning kan give flere lokale job og dermed også en
positiv udvikling for lokalområderne, Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S).
Lolland og Ringkøbing-Skjern kommuner har deltaget aktivt i projektet, da
der i disse kommuner er gode erfaringer, viden og potentialer. Projektet har medført en række anbefalinger og afdækning af barrierer og
muligheder.
Læs mere om Grøn Nedrivning her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.