dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Udvalgsmedlem udsætter beslutning om Palads-biografens skæbne
Den over 100 år gamle Palads-bygning blev farvelagt i slutningen af 1980'erne, hvilket førte til et ramaskrig.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Udvalgsmedlem udsætter beslutning om Palads-biografens skæbne

Skæbnen for den farverige biograf Palads i København skulle afgøres mandag, men den udsættes nu til en større afstemning.

KØBENHAVN: Der var mandag lagt op til en beslutning om, hvorvidt den farverige biograf Palads i København skulle rives ned. Men i stedet skal hele Københavns Borgerrepræsentationen tage stilling til, hvad der skal ske med biografen på Axeltorv i hovedstaden. Det skriver TV2 Kosmopol.

Det står klart, efter at medlem af Teknik- og Miljøudvalget Troels Christian Jakobsen (ALT) mandag har brugt sin mulighed for at standse sagen i udvalget.

- Det her er slet ikke en rutinesag, men et grundlæggende spørgsmål om, hvad vi ønsker for vores by.

- Derfor har jeg standset sagen i udvalget, så den i stedet skal behandles af hele Borgerrepræsentationen, forklarer Troels Christian Jakobsen i et skriftligt svar til TV2 Kosmopol.

Erstattes af kontorhøjhus

Mandag skulle udvalget tage stilling til, hvorvidt bygningen skal rives ned og erstattes af et kontorhøjhus. Men dette spændte Alternativet ben for. Det betyder, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke kan gå videre med sagen, før Borgerrepræsentationen har stemt om sagen.

Troels Christian Jakobsen håber nu, at standsningen giver mulighed for en længere debat ,og i sidste ende at der er flertal for at bevare bygningen i sin nuværende form.

Det forventes, at Borgerrepræsentationen skal behandle sagen på et møde i april 2024.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.