dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Foto: Bo Ejstrup

Unge direkte på vej ind i byplanlægning

15 kommuner satser på at planlægge byer med unge og får kulturministeren med på ideen

BORNHOLM: Unge både kan og skal være med til at skabe fremtidens byer. Det er 15 kommuner gået sammen om at sætte på dagsordenen, når de på Folkemødet overrækker et charter for unges deltagelse i byplanlægning og samfundsudvikling til kulturministeren.

Unge, planlæggere og politikere fra forskellige dele af landet har været med til at udvikle et charter, som handler om, hvordan unge i kan deltage aktivt i udviklingen af de danske byer. Nu har 15 kommuner tilsluttet sig charteret, som på Folkemødet bliver overrakt til kulturminister Marianne Jelved (R).

Overrækkelsen understreger, hvor vigtigt det er, at de fremtidige generationer bliver taget med på råd i forbindelse med byudviklingsprojekter.

- Ved at tilslutte sig charteret har unge, planlæggere og politikere taget et afgørende skridt frem mod en holdbar og bæredygtig udvikling af byerne, siger Andreas Holm Hammershøj, talsmand i Foreningen for Demokratiske Ungdomskonferencer. Foreningen har stået for samskabelseskonferencen CityLAB 2014, som charteret er blevet udviklet i forbindelse med.

Rigtige løsningsforslag

Konferencen blev afholdt i Vejle og afsluttedes med, at de 170 deltagere skrev under på charterets fire principper: Samskabelse, Innovation, Medborgerskab og Kommunikation.

På CityLAB har kommunerne arbejdet med alt lige fra campusudvikling, streetaktiviteter, ungdomshuse og havneudvikling, og Silkeborgs satsning med at inddrage de unge i udviklingen af et konkret byrum harmonerer på bedste vis med de principper, som charteret beskriver:

- Nok skal vi eksperimentere, men vi skal så vidt muligt udarbejde reelle løsningsforslag til virkelige udfordringer i virkelige byer - og det hele skal udformes af jer: Rigtige unge, rigtige planlæggere og rigtige politikere, lyder opfordringen fra Andreas Holm Hammershøj.


Bag CityLAB-konferencen står - foruden Foreningen for Demokratiske Ungdomskonferencer - konsulent- og analysevirksomheden 12byer, de 14 partnerskabskommuner, spiludviklingsfirmaet GameTools og Roskilde Festivals udviklingsafdeling, Orange Innovation. De 15 CityLAB-kommuner anno 2014 er: Assens, Billund, Egedal, Furesø, Gentofte, Gribskov, Holbæk, Holstebro, Hjørring, Lolland, Roskilde, Silkeborg, Svendborg, Sønderborg og Vejle.

Overrækkelsen af charteret foregår lørdag d. 14. juni kl. 14.30 i DAC-Pavillonen på Folkemødet på Bornholm.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/unge-direkte-paa-vej-ind-i-byplanlaegning

GDPR