
VEJLE: Muslingefiskeri kan være til gavn og glæde for miljøet og samtidig være erhvervsmæssigt attraktivt. Derfor skal det igen tillades at dyrke og fiske muslinger i fjorden. Det mener byrådets Natur- og Miljøudvalg, der har studeret en rapport fra Danmarks Tekniske Universitet om emnet.
- Det giver god mening af 'høste fjordens frugt'. Men det skal selvfølgelig ske uden at ødelægge naturen," siger udvalgsformand Søren Peschardt (S) til Lokalavisen Vejle.
I dag er det kun tilladt at skrabe muslinger i forbindelse med prøver. For nogle år siden var fiskeri nemlig tæt ved at ødelægge bundforholdene og dermed levevilkårene for muslinger, andre dyr og planter. Muslinger kan dyrkes på geografisk begrænsede banker, og omfanget kan indrettes efter landmændenes kvælstofudledning til vandet.
- Muslingerne er med til at rense vandet. Så muslingerne er en vigtig spiller, når det drejer sig om at forbedre vandkvalitet,siger Søren Peschardt til Lokalavisen Vejle.
Begrænset fiskeri
Udvalget lægger op til, at muslinge-dyrkning og -fiskeri tillades i bestemte områder i yderfjorden, hvor vandmiljøet vurderes at kunne tåle det bedre end inderfjorden.
- Muslingefiskeri kan vansire bunden. Så der skal selvfølgelig holdes øje med det. Men så længe dyrkningen giver mening økonomisk og for miljøet, synes jeg, at det er OK, siger Søren Peschardt til Lokalavisen Vejle
Udvalget har sendt sin anbefaling til NaturErhvervsstyrelsen.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.