
FAABORG-MIDTFYN: Skolelukninger i de små samfund, for sjældne busforbindelser, en bro til Als. Der var masser af problemer og forslag til løsninger oppe at vende, da der tirsdag aften kl.19-21 var dialogmøde om kommunens udviklingsstrategi. 65 fulgte debatten, og en væsentlig del af dem deltog selv aktivt.
Det er i slutningen af en høringsperiode, og som et sidste møde i en række af traditionelle møder, skulle Facebook-mødet afslutte høringen og samtidig give mulighed for at få en dialog med nogle af de borgere, der ikke plejer at komme til de traditionelle borgermøder.
Det digitale dialogmøde foregik på kommunens Facebookside, hvor man stadig kan gå ind og se, hvad og måske ikke mindst hvordan der blev diskuteret. Mobildækning, adgangsveje til børnehaver, affaldssortering - chatten kom vidt omkring.
Et blik på debatten vidner om seriøse spørgsmål og svar. Borgerne henviste til egne erfaringer og holdninger samt linkede til undersøgelser og rappporter. Flere forholdt sig også til den politiske proces - bl.a omkring høringsfrister - og tid til politiske drøftelser. Andre bragte landspolitiske debatter ind på det lokale plan - som forslag om selv at tage initiativ til et asylcenter eller at arbejde på at gøre færgerne til småøerne statsejede.
Politikerne kunne gå i dialog - gerne flere ad gangen - og f.eks. give modspørgsmål, som da en borger på en villavej foreslog at slukke hveranden gadelygte, og blev mødt med spørgsmålet om, hvad hans naboer mon sagde til det forslag.
Ved siden af
Nogle spørgere blev henvist til relevante myndigheder, hvis de skød lidt ved siden af, - f.eks da en borger fra Avernakø foreslog en årlig gratis-dag på færgen - og blev henvist fra ø-udvalget til økonomiudvalget. Debatten kunne også resultare i en høflig afvisning. Bl.a. svarede borgmester Christian Thygesen (V) en debatdeltager, der savnede hjælp til at formulere et høringssvar på den rigtige måde, at det skulle han nu ikke forvente - og kunne slutte med en smiley :-)
Men masser af steder i de enkelte små-debatter svarede politikerne, at de ville tage forslagene med og sørge for at få udviklingsplanen justeret og rettet til, hvor det kunne lade sig gøre - eller i det mindste kvittere for modtagelsen, men med en påmindelse om at sende deciderede komentarer til høring ind via de officielle kanaler.
14 byrådsmedlemmer deltog, og fire kommunikationsmedarbejdere var med for at kunne understøtte de politikere, der ikke var så fortrolige med Facebook, og for at skaffe overblik over dialogen og sikre, at alle spørgsmål blev besvaret.
Dertil var to it-medarbejdere også mødt frem. Borgerne skulle for at være med have en Facebookprofil samt 'synes godt om' kommunens side for at kunne følge debatten og deltage aktivt.
Kommunen understregede, at kommentarer på Facebook ikke betragtes som høringssvar, som derimod kan indgives skriftligt eller via kommunens hjemmeside.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.