

Kort efter nytår kunne vi oplyse, at Niels Christensen stopper som direktør i Naturstyrelsen. Det skete med begrundelsen 'Tiden er nu inde til at finde nye kræfter til at sætte sig i front for Naturstyrelsens forvaltning og fortsatte udvikling', som departementschef Henrik Studsgaard udtrykte det. Ved den lejlighed blev vicedirektøren, Mads Leth-Petersen, midlertidigt konstitueret som direktør fra 1. januar 2014, mens stillingen bliver besat. Styrelsens direktion vil samtidig gå fra fem til tre vicedirektører - altså yderligere to chefer fyret.
Åbenhedstinget, der har beskæftiget sig indgående med forløbet af behandlingen af vandplaner, der blev forkastet or et år siden og måtte gå om, kæder nu de aktuelle fyringer sammen med den aktuelle situation, mens Leth-Petersen ikke vil bekræfte, at fyringerne af direktør og vicedirektører skulle hænge sammen med vandplanerne.
Åbenhedstinget skriver: 'For et år siden blev den daværende departementchef i Miljøministeriet, Marianne Thyrring, afskediget. Hendes afskedigelse blev kædet sammen med bl.a. vandplanerne. Dengang udtalte den daværende vicedirektør Helle Pilsgaard, at der ikke var yderligere medarbejdere inden for behandlingen af vandplanerne, der behøvede at frygte for, at de også ville blive gjort til syndebukke for de mange underkendte vandplaner. I dag afviser den konstituerede direktør i Naturstyrelsen, Mads Leth-Petersen, fuldstændigt at indgå i gisninger om, hvorvidt afskedigelsen af Niels Christensen hænger sammen med vandplanerne.'
Ikke desto mindre kæder Åbenhedstinget dog disse ting sammen i en artikel i dag og peger på, at ikke alene blev vandplanerne forkastet for et år siden og måtte gå om, men også basisanalyserne, der ligger til grund for vandplanerne, skulle have været færdige i 2013, men er endnu ikke færdige.
I december 2012 traf Natur- og Miljøklagenævnet en principiel afgørelse i syv af de mange klagesager om de statslige vandplaner. Og styrelsen ophævede ganske enkelt vedtagelsen af 23 statslige vandplaner. Hovedspørgsmålet i mange af klagesagerne handlede om længden af den frist, der blev fastsat i forbindelse med en supplerende høring om vandplanerne i december 2011. Fristen var på otte dage. De blev derfor igen sendt i offentlig høring 21. juni 2013.
5500 svar
Naturstyrelsen oplyste lige før jul, at der ved fristens udløb var der indsendt cirka 5500 høringssvar til vandplanerne. Det er næsten 1000 flere høringssvar end efter den første offentlige høring, der sluttede i 2010. Dengang var der 4600 høringssvar.
Naturstyrelsen gætter selv på flere forklaringer på, at der er flere høringssvar denne gang. Blandt andet omfatter denne høring også de statslige miljøvurderinger og habitatvurderinger af vandplanernes påvirkning af Natura 2000-områder. Desuden er indrapporteringen ændret, så en lodsejer denne gang har kunnet indgive præcise høringssvar for hver enkelt del af en vandløbsstrækning, hvor man før måtte sende ét samlet svar for hele strækningen.
Naturstyrelsen regner med at være igennem en første læsning af svarene i slutningen af januar. Derefter går man i gang med den egentlige sagsbehandling af hvert enkelt høringssvar. Styrelsen håber, at sagsbehandlingen bliver hurtigere denne gang på grund af den mere præcise indrapportering.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.