dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Halsnæs i kraftig CO2-reduktion

Et af landets største ESCO-projekter er stærkt medvirkende
25. OKT 2013 6.26

HALSNÆS: Kommunen indgik i 2007 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening om at begrænse CO2-udledningen fra 2008 og frem til 2025 med 2 pct. om året. Med en korrektion for el-leverandørernes egen forbedring er CO2-reduktionen på 26 pct.- mere end en fordobling i forhold til det mål, som kommunen har forpligtet sig til.

Baggrunden for denne flotte høje CO2-reduktion kan først og fremmest findes i besparelserne på energi opnået ved energirenovering samt vedvarende energiproduktion på kommunens bygninger.

Det skyldes det store ESCO projekt, som blev færdiggjort i 2012. Det omfatter 96 bygninger og omhandler projekter med vedvarende energi, klimaskærm, tekniske installationer, belysning og styringsanlæg. Der er investeret 90 mio. kr. i ESCO projektet, der er et af Danmarks største.

Kommunen arbejder fortsat med at effektiviser energiforbruget i de kommunale bygninger og flere vedvarende energianlæg. Kommunen arbejder også med at udbrede energirenovering til private og boligselskaber, hvilket forventes både at gavne CO2-reduktionen i kommunen generelt, borgernes økonomi samt erhvervslivet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/halsnaes-i-kraftig-co2-reduktion

GDPR