dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Lillebæltkommuner trætte af at vente på midler til marin naturnationalpark

KORT NYT2. APR 2024 9.12

KOLDING / FREDERICIA / MIDDELFART: To år efter at Lillebælt i december 2021 blev udpeget som såkaldt marin naturnationalpark, har regeringen stadig ikke meldt ud, hvad prædikatet konkret skal betyde. Nu er lokalpolitikere fra de tre kommuner Kolding, Fredericia og Middelfart blevet utålmodige. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det var i forbindelse med finansloven for 2022, at aftalepartierne udpegede naturnationalparkererne, og der blev frem mod 2025 afsat årligt 10 millioner kroner til naturfremmende indsatser. Det var også en del af aftalen, at trawlfiskeri skulle forbydes, men med regeringsskiftet blev en beslutning herom udskudt. Millionerne har kommunerne heller ikke fået nogen af endnu.

- Vi ved, fiskene er væk, og vi ved, at havmiljøet har det elendigt. Vi ved, hvad der skal til for at forbedre det. Så der er ingen grund til at nøle. Det er kun at få arbejdstøjet på, siger byrådsmedlem i Kolding og Naturpark Lillebælts formand Jørn Chemnitz (SF), som bakkes op af Jacob Nielsen (S) fra Middelfart og John Erik Nyborg (S) fra Fredericia. 

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.