

KØBENHAVN: I mere end syv måneder har miljømyndighederne ændret rammerne for metrobyggeriet i forbindelse med sagsbehandling af en række klagesager, hvilket har skabt usikkerhed for både naboerne og Metroselskabet.
Metroselskabets bestyrelsesformand Henning Christophersen fortæller, at klagesagerne har påvirket projektets tidsplan negativt, og han håber derfor, at der kan findes en løsning, så metrobyggeriet kan undgå konstante ændringer i rammerne for byggeriet.
- Vi bliver ofte spurgt, om vi kan overholde tidsplanen. Men når vi ikke ved, hvor meget vi må arbejde, kan vi ikke sige, hvornår vi åbner. De verserende sager fra blandt andet Marmorkirken har nu kørt i mere end et halvt år. Kommer der flere lignende sager, kan det hurtigt løbe op i en forsinkelse på et par år. Åbningsdatoen for Cityringen påvirkes naturligvis af, om vi må bygge til klokken 18, 22 eller i døgndrift. Og lige nu ændrer de rammer sig nogle gange med dags varsel. Det er svære vilkår at planlægge et så stort projekt som Cityringen efter, understreger Henning Christophersen
Ingen vinder
- Ingen vinder noget ved, at rammerne hele tiden ændrer sig. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke handler om borgernes mulighed for at klage. Det alvorlige er, at vi er havnet i en situation, hvor en enkelt klage kan standse byggeriet på en hel byggeplads, mens klagen behandles. Det, mener jeg ikke, er den rette balance mellem hensynet til den enkelte nabo og hensynet til de samfundsmæssige interesser, herunder ikke mindst de mange tusinde borgere, der dagligt vil benytte den kommende metro, forklarer Henning Christophersen.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er enig i at Metroselskabet har brug for nogle faste rammer at kunne arbejde inden for.
- Metrobyggeriet er omgivet af stor usikkerhed, og det er ikke mindst for borgerne svært at vide, hvor de står, og det er ikke en acceptabel situation. Hvis der kommer klarere rammer for byggeriet, er det helt afgørende, at der også bliver set på, hvordan borgernes gener kan afhjælpes yderligere, og at der bliver skabt mulighed for genhusning af de hårdest ramte naboer, siger Frank Jensen i en kommentar til Ritzau.
Københavns Kommunes økonomiudvalg vil gøre status på metrobyggeriet på sit næste møde den 25. februar.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.