
Energistyrelsen har 'anmeldt' 76 kommunale anlæg til Statsforvaltningen, fordi de ikke inden den 1. december 2014 år havde sørget for, at anlæggene blev selskabsmæssigt adskilt fra kommunen, sådan som en bekendtgørelse fra foråret 2014 krævede det. Det fremgår af en orientering til klima-, energi- og bygningsudvalget. Ifølge orienteringen beder styrelsen nu Statsforvaltningen om at tage affære over for kommunerne, skriver Ingeniøren.
Dermed fortsætter balladen om de kommunale solcelleanlæg, som ifølge nye krav fra foråret 2014 skal selskabsmæssigt adskilles fra kommunen - medmindre kommunen får en dispensation, som kun blev tildelt en pulje på 20 MW, der blev brugt op samme dag, den blev udbudt.
Af orienteringen fremgår det, at Energistyrelsen tidligere har advaret samtlige kommuner om, at de måtte forvente, at Statsforvaltningen ville blive inddraget, hvis der efter den 1. december 2014 blev konstateret overtrædelser af reglerne for kommunale solceller. Et udtræk fra Energinet.dks stamdataregister i juni 2013 viste, at der var 447 solcelleanlæg med en samlet installeret kapacitet på godt 13 MW, der var ejet af en kommune.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.